Kaatuneitten muistopäivän viettoa Kymenlaaksossa 17.5.2020

Iitissä Kaatuneitten muistopäivää vietettiin

pienellä osanottajajoukolla koronapandemian poikkeusjärjestelyin. Ensin Jumalanpalvelus Iitin kirkossa ja sen jälkeen seppeleenlasku sankarimuistomerkillä. Kunniavartion muodostivat Iitin Seudun Reserviläisten Asko Karjalainen ja Juhani Tojkander. Seppeleenlaskun suorittivat kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Antti Kankkunen, Iitin seurakunnan kappalainen Ville Hiltunen sekä Iitin Sotaveteraanien Hannu Lahtinen.

Vuolenkosken muistomerkillä olivat kunniavartiossa Pekka Holmström ja Eero Paronen. Seppeleen laskivat Aapo Metsäpelto, Eero Savinainen ja Jari Holmström.

Teksti Toivo Hartikainen Hannu Lahtiselta saadun tiedon pohjalta.

Kunniavartiomiehet Kausalassa vasemmalla Asko Karjalainen ja Juhani Tojkander. Seppeleenlaskijat vasemmalla Antti Kankkunen ja Ville Hiltunen sekä Hannu Lahtinen edessä selin. Kuva Tiina Klemola.

 

Kunniavartiossa vasemmalla Pekka Holmström ja Eero Paronen. Seppeleenlaskijat vasemmalla Aapo Metsäpelto ja Eero Savinainen. Kuva Jari Holmström.

 

Kouvolassa kaatuneitten muistopäivän tilaisuus järjestettiin

Valkealassa kirkonkylän Sankarimuistomerkillä. Tilaisuuteen osallistui Puolustusvoimien edustajana prikaatikenraali Jukka Jokinen, Kouvolan kaupunginvaltuuston jäsen Birgit Koskela, Valkealan seurakunnan kirkkoherra Arto Helle ja Kouvolan Sotaveteraanien toiminnanjohtaja Toivo Hartikainen. Jukka Jokinen ja Toivo Hartikainen laskivat muistomerkille seppeleen. Karjalan Prikaatin Kilta oli järjestänyt muistomerkille kunniavartion. Seppeleenlaskussa prikaatikenraali Jukka Jokinen piti puheen.

Teksti Toivo Hartikainen

Valkealan Sankarimuistomerkillä suorittivat seppeleenlaskun kirkkoherra Arto Helle, prikaatikenraali Jukka Jokinen ja veteraanien edustajana toiminnanjohtaja Toivo Hartikainen sekä kaupunginvaltuutettu Birgit Koskela. Kuva Puolustusvoimat.

 

Jukka Jokinen pitää puhetta Valkealan Sankarimuistomerkillä. Kuva Puolustusvoimat.

Mäntysaaressa seppeleen laskivat Arto Helle ja Toivo Hartikainen. Tilaisuuteen osallistui myös Arto Hyvättinen. Toivo Hartikainen kertoi omia ajatuksia veteraanien arvostuksesta.

Mäntysaareen siirryttiin kesäasukkaan veneellä. Kuvassa etualalla kirkkoherra Arto Helle ja oikealla toiminnanjohtaja Toivo Hartikainen. Kuva Arto Hyvättinen

Tuohikotin sankarimuistomerkillä seppeleen laskivat Arto Helle ja Toivo Hartikainen. Tilaisuuteen osallistui myös Arto Hyvättinen.

Teksti Toivo Hartikainen