PÄÄTÖSJUHLA 4.3.2023, KOUVOLA

Kymenlaakson Sotaveteraanipiiri ry ja Kouvolan Sotaveteraanit ry pitivät yhteisen päätösjuhlan 4.3.2023 Kouvolan kaupungintalon juhlasalissa. Paikalle saapui yli 200 vierasta ja heissä ilahduttavan monta veteraania sekä lottaa!

OHJELMA

– Alkusoitto, Marsalkan hopeatorvet, MPK Kaakkois-Suomen Soittokunta
– Tervehdyssanat, piirin puheenjohtaja Arto Mikkonen
– Juhlasoitto sotaveteraaneille, MPK Kaakkois-Suomen Soittokunta
– Hartaushetki, seurakunnan tervehdys, seurakuntapastori Maarit Hirvelä
– Seppelepartio sankarihaudoille, rovasti Juha Pesonen
– Narvan marssi, MPK Kaakkois-Suomen Soittokunta
– Puhe Sotaveteraaniliiton puheenjohtaja, lehdistöneuvos Erkki Heikkinen
– Sillanpään marssilaulu, MPK Kaakkois-Suomen Soittokunta ja Pohjois-Kymen Sotilaspoikakillan kuoro sekä yleisö
– Kohokohtia toiminnasta, insinöörikomentajakapteeni evp Ilmo Suurnäkki
– Musiikkia, MPK Kaakkois-Suomen Soittokunta ja Pohjois-Kymen Sotilaspoikakillan kuoro johtajana dir.mus. Pekka Ainali:
* Uljaat Sotaveteraanit * Tuntematon sotilas * Veteraanin iltahuuto
– Tervehdykset: Puolustusvoimat Kaakkois-Suomen Aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Aki Hotti – Kouvolan kaupunki, kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Kaunisto – Nuoren tervehdys, alikersantti Ron Efrati 3.PSJK
– Huomionosoitukset, puheenjohtajat ja toiminnanjohtaja
– Tehtävän siirto Perinneyhdistyksille, Arto Mikkonen ja Perinneyhdistysten puheenjohtajat
– Päätössanat, piirin varapuheenjohtaja Kai Holmberg
– Maamme, soittokunta, kuoro ja yleisö
– Juhlakahvit, Kouvolan kaupunki

Linkki juhlan tallenteeseen löytyy piirin Youtubesta: https://youtu.be/5NNehykKZQo

Kymenlaakson veteraaniperinteen vaaliminen on nyt virallisesti siirtynyt kahden alueellisen perinneyhdistyksen vastuulle:
– Sotien 1939-1945 Pohjois-Kymen Perinneyhdistys ry

– Sotien 1939-1945 Etelä-Kymenlaakson Perinneyhdistys ry

Perinneyhdistysten kotisivut löytyvät Tammenlehvän Perinneliiton ylläpitämästä, uudesta valtakunnallisesta portaalista: www.sotiemmeperinne.fi

HIMMETÄ EI MUISTOT KOSKAAN SAA!

 

KUTSU PÄÄTÖSJUHLAAN 4.3.2023

ARVOISAT SOTIEMME VETERAANIT, LOTAT JA VETERAANIPERINTEEN YSTÄVÄT!

Kymenlaakson Sotaveteraanipiirin ja Kouvolan Sotaveteraanien päätösjuhla järjestetään lauantaina 4.3.2023 klo 13.00 Kouvolan kaupungintalolla.

OHJELMA:

    • Klo 11.30 Ruokailu
    • Klo 13.00 Päätösjuhla
    • Klo 14.30 Kahvitarjoilu

Paraatipuku tai tumma puku, kunniamerkit.

Ilmoittautumiset ruokailua varten 24.2.2023 mennessä

kymenlaakson.svp@sotaveteraaniliitto.fi tai puh 0400 655 283

Ei kukkia ja lahjoja. Mahdolliset muistamiset historiikin valmistamiskuluihin: Kymijoen OP FI92 5750 0120 0692 58

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Soihtu on siirtynyt uusiin käsiin!

Hyvät sotiemme veteraanien ystävät!

Kymenlaakson Sotaveteraanipiiri ry on virallisesti päättänyt toimintansa 31.12.2022. Yksi aikakausi saatetaan komeasti päätökseen la 4.3.2023, kun piiri ja Kouvolan Sotaveteraanit järjestävät yhteisen päätösjuhlan Kouvolan kaupungintalolla. Juhlaan on vapaa pääsy. Kutsu julkaistaan myöhemmin.
Vastuu veteraanityöstä piirin alueella on nyt siirtynyt alueellisille perinneyhdistyksille. Alta löytyy linkit uuteen perinneportaaliin sekä Facebook-sivuille : www.sotiemmeperinne.fi (kts. ”Alueellinen perinnetyö”)

Perinneportaali

Uudesta perinneportaalista löytyy mm. perinneyhdistysten vastuuhenkilöiden, perinnekerhojen ja -toimikuntien yhteystiedot.  Sivuilla esitellään myös mm. sotamuistomerkkejä, Mannerheim-ristin ritareita ja paljon muuta.

Lähde Sinäkin mukaan veteraaniperinnetyöhön. Himmetä ei muistot koskaan saa!

Kymenlaakson Sotaveteraanipiirin historiallinen kokous 24.11.2022

Kymenlaakson Sotaveteraanipiiri ry piti kokouksen 24.11.2022 ja päätti yksimielisesti piirin hallituksen ehdotuksesta, että piiri lopetetaan kuten alueella olevat kaksi yhdistystäkin. Päätös oli jo toinen, kuten lopettamiseen vaaditaankin.
Kokouksessa palkittiin ansioituneita piirin ja yhdistysten toimijoita ansiomerkeillä ja -mitaleilla. Lisäksi luovutettiin useita standaareja ja pienoislippuja sotaveteraanipiirissä toimineille, kuten myös molempien perinneyhdistysten puheenjohtajille ja pienoisliput molemmille perinneyhdistyksille.
Kuvassa vasemmalla Kymenlaakson Sotaveteraanipiirin puheenjohtaja Arto Mikkonen, Pohjois-Kymen Perinneyhdistyksen puheenjohtaja Antti Laherto ja Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja Toivo Hartikainen.

Piirin neuvottelupäivä 7.10.2022, Puhjonranta

Piirin viimeiseksi jäävä neuvottelupäivä pidettiin 7.10.2022, Puhjonrannassa. Koolla oli salin täydeltä veteraanijärjestöjen toimijoita, sekä veteraaniperinnettä jatkavia tahoja. Sotiemme veteraaneja on elossa n. 4000. Edunvalvontatyö ei kuitenkaan pääty vielä viimeisenkään veteraanin poistuessa rivistä, sillä heidän leskiään tullaan myös auttamaan viimeiseen asti. Perinneaikaan vaiheittainen siirtyminen on kuitenkin jo käynnissä Pohjois-Kymen ja Etelä-Kymenlaakson Perinneyhdistysten toimesta.

Tilaisuudessa jaettiin Sotaveteraaniliiton ansiomerkit kolmelle ansioituneelle henkilölle. Palkittavien kuvassa vasemmalla Reijo Salminen Jaalan sotaveteraanikerhon yhteyshenkilö, Sari Teikari KYMSOTE Etelä-Kymenlaakson palveluohjaaja (myöntää veteraanien kotiin vietävien palveluiden sitoumuksia) sekä eversti Petri Olli, Karjalan prikaatin apulaiskomentaja. sekä Sotien 1939-1945 Pohjois-Kymen Perinneyhdistyksen varapuheenjohtaja.

Reijo  Salminen sai liiton kultaisen ansioristin. Sari Teikari  ja Petri Olli saivat Sotaveteraaniliiton ansiomitalin. Lämpimät onnittelut huomionosoituksesta!

Veteraaniperinnetyön konsertti 4.6.2022, Kouvola

Lippujuhlan päivänä 4.6. Kouvolan kaupungintalon juhlasalissa järjestetyllä konsertilla juhlistettiin myös Tammenlehvän Perinneliiton alueellisen perinneyhdistyksen, eli Sotien 1939-1945 Pohjois-Kymen Perinneyhdistys ry:n ensimmäistä vuosipäivää. Kunniavieraamme ja yli 150-henkinen yleisö saivat kuulla kolmen eri kokoonpanon musiikkillisia esityksiä ja ansaitusti aplodit raikuivat pitkään. Oheisen linkin takaa pääset katsomaan livestriimistä tehtyä videotallennetta. Tallennetta voi ”kelata” tarpeen mukaan.

Tilaisuudessa myös palkittiin veteraaniperinnetyössä kunnostautuneita henkilöitä valtiollisilla kunniamerkeillä. Yksityiskohtaisempi artikkeli julkaistaan myöhemmin,

Videolinkki

Huomionosoitus Virolahdella

Kuvassa vasemmalta: Reino Pietikäinen, Jaana Salopaasi, Matti Salopaasi, Matti Leikkonen ja Timo Alo.
Virolahden Sotaveteraanikerho ja Miehikkälän Sotaveteraanit ry muistivat  Virojoen kukkakauppaa 28.3.2022. Matti Salopaasille luovutettiin Suomen Sotaveteraaniliiton mitali ja Jaana Salopaasille Ylämaan spektroliitista tehty seinäkello sekä villasukat. Salopaasit ovat monien vuosien ajan toimittaneet havuseppeleet sankarihautausmaille sekä sotaveteraanien hautakummuille.
Teksti ja kuva Eila Leikkonen