Talvisodan päättymistä muistettiin Miehikkälässä

Sankaripaadelle laskettiin seppeleet ja sytytettiin 13 + 3 kynttilää. Kunniavartiossa reserviläisjärjestöjen edustajat, vas. Hannu Lavonen ja Jorma Kajanus. Kuva. Armi Oinonen.

Talvisodan päättymistä 81 vuotta sitten muistettiin Miehikkälässä 13.3. sankarihaudoilla. Korona-ajan tapaan tilaisuus järjestettiin ilman yleisöä.

Kunnia- ja lippuvartion läsnä ollessa sankaripaadelle seppeleensä laskivat Miehikkälän kunta ja Miehikkälän kappeliseurakunta, Miehikkälän veteraaniyhdistykset, sekä Kaakkois-Suomen Rajavartiosto. Talvisodassa kaatuneiden muistoa kunnioitettiin sytyttämällä 13 + 3 kynttilää.

– Seppeleet ja kynttilät kertovat kaikille suuresta kiitollisuudestamme ja arvostuksestamme. Sankarivainajia ei ole unohdettu, vaikka muistojuhlaa ei tänä vuonna voitukaan viettää perinteiseen tapaan, Miehikkälän kappeliseurakunnan kappalainen Matti Astola mainitsi tervehdyksessään.

– Suurta kiitollisuutta tunnemme myös sotiemme veteraaneja, lottia ja kotirintamalla työskennelleitä kohtaan. He turvasivat maamme vapauden silloin, kun se oli uhattuna.

Tilaisuus päättyi isänmaan virteen 577 ’Sun kätes, Herra, voimakkaan, suo olla turva Suomenmaan’.

Talvisodassa kaatui viitisenkymmentä miehikkäläläistä.

Matti Astola piti puheen harvalukuiselle tapahtumaan osallistuneelle joukolle. Kuva: Armi Oinonen.

ARMI OINONEN