Joulukorttiaskarteluilta Sotilaskodissa

Marraskuun 15. päivänä Valkealan Sotilaskodissa askarreltiin joulukortteja sotiemme veteraanien kunniaksi. Sotilaskotisisar Aina Penttilä sai idean vuosi sitten Kymenlaakson Sotaveteraanien pikkujouluissa, johon hän osallistui mummon tukena. Sotaveteraanien mukaan joulun vietto on muuttunut merkittävästi vuosien ajan. Esimerkiksi postikortteja lähetetään aina vain vähemmän, eikä joulua välttämättä vietetä perheen tai suvun kesken kotona. Penttilä halusi yhdistää varusmiehet, sotaveteraanit ja sotilaskotitoiminnan.

Valkealan Sotilaskotiyhdistyksen askartelujaoston puheenjohtajana Penttilä haki yhdistykseltä tukea tarvikkeita ja postimerkkejä varten. Tapahtuman tiedotuksesta vastasi varusmiestoimikunta, joka ikuisti tunnelman lukuisilla valokuvilla.

Askarteluiltaan osallistui myös MTV3:n toimittaja Mika Tommola. Hän haastatteli varusmiehiä heidän jouluperinteistään ja ajatuksistaan sotaveteraaneja kohtaan. Illan tunnelma oli hyvin lämminhenkinen. Varusmiehistä välittyi aito ilo ja halu ilahduttaa sotaveteraaneja joulukorteilla.

Varusmiehet ja sotilaskotisisaret askartelivat reilut 386 joulukorttia. Kortit on toimitettu Kymenlaakson sotaveteraanipiiri ry:n toimistoon jaettavaksi. Illasta jäi päällimmäisenä mieleen sotaveteraanien arvostus, välittäminen ja hyvä tahto.

Satunnaisia lainauksia tapahtumaan osallistuneilta:

”Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!” – kolmannen sukupolven alikersantti

”Kiitos kaikesta, että olette taistelleet maamme puolesta, me pidämme huolen loppuajasta” – viestimies

”Te parhaat vuodet annoitte puolesta isänmaan ja vastuun suuren kannoitte te aikaan vaikeaan. On joukko harvalukuinen, vaan ei unohdu työ. Niin kauan kansa muistaa sen, kun Suomen sydän lyö. Kiitos kaikesta, mitä olette tehneet maamme puolesta!” – Karjalan Prikaatin varusmies